Блогът на Вършец: Минералната Вода И Балкана

На 6 август, на откритата сцена пред Народно читалище „Христо Ботев 1900” кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров откри Празника на града и даде официален старт на тържествата, посветени на курорта, минералната вода и Балкана. 

На откриването присъстваха председателят на Общинския съвет инж. Анатоли Димитров, зам.-кметът на общината Петър Стефанов, секретарят на Общината инж. агр. Даниела Тодорова, общински съветници и много граждани и гости на Вършец.

Минералният извор с топлата си ласка, 100-годишният парк и балнеолечебниците, зеленият тунел, образуван от могъщите клони на старите чинари по главната улица, уханието на борове край римските стълби в парка, красивата верига на планината, която започва с белия варовик край Озирово, минава през Червени камък, обрасъл с дъбове и стига до гордия връх Тодорини кукли, забулен от прохладните сенки на високи буки – това е нашето самочувствие за вечното и не-преходното, с което Бог щедро е надарил нашия град. Ето защо заслужена е нашата гордост и желанието ни в дните на Празника да съберем на едно място танцьори, певци, музиканти, художници, спортисти, майстори-занаятчии в една богата и разнообразна празнична програма, да претворим в хармония цялата пъстрота от звуци, багри и ритми, да блесне с ярко присъствие фолклорното богатство на региона ни през цялата предстояща седмица – каза в приветственото си слово при откриването кметът на общината.

Програмата продължи с концерт на открито на Държавна филхармония – гр. Враца с диригент Димитър Панов. Оркестърът и певците-солисти Борис Иванакиев и Елеонора Стоянова от „Гласът на България”, Анелия Дечева и Виолета Велчева, изпълниха популярни и обичани евъргрийни на АBBA, Франк Синатра, Бийтълс, Пол Макартни, Гершуин, Армстронг, филмова музика.

Източник :  вестник „Вършец“