Блогът на Вършец: Спортен комплекс в градския парк

В навечерието на Празника на курорта, минералната вода и Балкана, кметът на община Вършец преряза лентата на новоизграден спортен комплекс в градския парк, включващ обслужваща сграда, футболно игрище с възможност за игра на тенис на корт, мултифункционално игрище за волейбол и баскетбол и възстановено старо волейболно игрище.

Футболното игрище е с дренаж и отводнителна система. За първи път в България върху изкуствената тревната настилка е положена каучукова насипка и пясък, което прави игрището уникално за страната ни спортно съоръжение.

До тук всичко звучи прекрасно. Аз съм горд с „новата ни придобивка“ – тя е прекрасна. Има няколко неща, които не са чак толкова идеални, по време на изграждането на спортното съоръжение постоянно се говореше, че когато бъде завършено ще бъде лесно достъпно за всички. Мисълта ми е такава, че беше казано на гражданите на Вършец, че ще могат да използват новооткритото съоръжение срещу символичните 5-6 лв. Тези пари щели да служат за поддръжка на спортния комплек. Докато се строеше всички говореха, че съоръжението е общинско и когато бъде завършено всеки ще може да го ползва.

Е дойде и момента на дългоочакваното откриване. По време на общинското първенство по футбол, волейбол и баскетбол спортният комплекс беше посетен от стотици граждани и гости на град Вършец, всички бяха доволни от постигнатото и се наслаждаваха на спортните представления.

Наред с всички приятни емоции нещата някак си се промениха. За да можем да използваме новите терени трябва да заплатим не 5-6 лв., а 30 лв. Съгласен съм, че сумата от 5-6 лв е смешна имайки предвид цените на подобно съоръжение в България и чужбина, но от общинска собственост имота се превърна в частен. Сумата от 30 лв също не е голяма, но ме накара да се замисля как по-малките деца „граждани на общината“ биха могли да си позволят този „лукс“ при положение, че разполагат с не повече от 2 лв. на ден.

Не е ли ограничен все пак достъпа до площадките? Дали няма да стане така, че игрищата да се ползват само от Национални и клубни отбори?

Ще могат ли гражданите на Вършец наистина да използват тези съоръжения?

Друго нещо, което ми направи впечатление е „старото волейболно игрище“. То е „възстановено!“ Според мен то е „леко освежено!“ Поставена е нова мрежа и теренът беше валиран. Това е всичко!

Снимката тук е малко по-стара. В момента на преден план има голяма и хубава мрежа, отзад огратата си е същата. Все пак аз съм щастлив от „новата ни придобивка“!

Надявам се общината да продължи да се развива и разкрасява. Молбата ми е да се помисли малко повече за нейните граждани!
Изкажете своето лично мнение, оставете коментар, помогнете за развитието на нашият прекрасен Вършец! Надявам се да съм ви бил полезен!

С удоволствие ще споделя вашите коментари!