ИВАН ЛАЗАРОВ Е НОВИЯТ КМЕТ НА ОБЩИНА ВЪРШЕЦ ~ Блогът на Вършец


Иван Лазаров, чиято кандидатура за кмет на община Вършец бе издигната от ПП ГЕРБ, е новият градоначалник, избран на втория тур на местните избори, проведен на 30 октомври.

Той се яви на балотаж срещу съперника си от ПП „Лидер” Иван Андров.

За Иван Лазаров гласуваха 2233 избиратели от общината, или 51.69%, а Иван Андров получи подкрепата на 2087 гласоподаватели, което е 48.31%.

Иван Лазаров е роден на 07.10.1971 г. във Вършец, семеен, с две деца.

Завършил висше образование с магистърска степен в Университета по хранителни технологии в гр. Пловдив, с квалификация инженер-технолог в хранително-вкусовата промишленост и специалност „Технология на виното и високоалкохолните напитки“. Има допълнителна квалификация по „Създаване на конкурентноспособни стартиращи фирми“ от Агенцията за регионално развитие и бизнес център Монтана. Председател на Общински съвет – Вършец от декември 2009 г. до момента.

По данни на Общинската избирателна комисия, изборната активност на втория тур средно за общината е 62.80 %, която е съизмерима с тази от първия тур – 64.19%.

Няма данни за нарушения на Изборния закон и регистрирани инциденти, изборният ден в община Вършец премина спокойно и при много добра организация.